Uusi toimintaterapeutti taloon

malinda

Esittelyssä uusi toimintaterapeuttimme, Malinda Eilola!

Kesän aikana Mimmin Terapian joukkoihin liittyi uusi terapeutti, Malinda Eilola. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Malinda aloitti suoraan toimintaterapeutin opinnot. Jo lukioaikana Malinda tiesi, että hän haluaa opiskella ammatin, jossa saa tehdä ihmisläheistä työtä. Hän oli kiinnostunut ihmismielestä, elämän kokonaisvaltaisesta sujuvuudesta, arjen toimivuudesta ja niistä tekijöistä, jotka tekevät arjesta haasteellisempaa.

”Selailin ammattikorkeakoulujen sivuja ja luin toimintaterapiasta. Työn käytännönläheisyys yhdistettynä kiinnostuksenkohteisiini sai minut jättämään hakemuksen koulutukseen. Halusin työn, jossa saan käyttää omaa persoonaani ja keskittyä asiakaskohtaamisiin. Niissä tärkeintä on aito läsnäolo, vuorovaikutus ja se, että asiakas kokee tulleensa kuulluksi.”

Malinda haki Mimmin Terapiaan töihin, koska hän halusi työskennellä yrityksessä käytettyjen arvojen mukaisesti. ”Luonto, eläimet ja voimavaralähtöinen ajattelutapa tekivät minuun vaikutuksen. Tavallisen arjen arvostaminen on myös yksi Mimmin Terapian arvoista ja sen korostaminen on lähellä sydäntäni. Jokaisen ihmisen elämähän on pääosin arkea, joten siihen jos johonkin jokaisen tulisi panostaa😊”, Malinda pohtii. Malinda pitää työn vaihtelevuudesta ja siitä, että asiakkaina on kaiken ikäisiä ja eri tilanteista tulevia ihmisiä. Tällä hetkellä mielenterveyspuoli on erityisen lähellä hänen sydäntään. “Haluan kehittyä jatkuvasti työssäni ja oppia hyödyntämään tutkittua tietoa sekä monipuolisesti toimintaterapian menetelmiä.” Malinda kertoo.

Malinda kertoo olevansa luonteeltaan vastuuntuntoinen, ajattelevainen ja rauhallinen. Hän saa energiaa arjen pienistä tähtihetkistä, lapsensa naurusta, ystävien kanssa jaetuista kahvihetkistä ja perheen yhteisestä kävelyretkestä luonnossa. “Pysähdyn usein katsomaan ja kuuntelemaan minua ympäröivää maailmaa, ikuistan mielelläni kauniita yksityiskohtia ja kokonaisuuksia kamerani kanssa. Inspiroidun uusista paikoista ja matkustelen mielelläni. Elämällä on tarjota paljon hyvää, joten haluan olla mukana auttamassa vaikeuksienkin kanssa kamppailevia näkemään sen” kertoo Malinda. Malinda kokee, että edellä mainituilla luonteenpiirteillä on positiivisia vaikutuksia häneen työntekijänä. Vahvuuksinaan hän pitää kykyään rauhoittua ja olla aidosti läsnä jokaisen henkilön kanssa.

Malindan tavoitteena on olla helposti lähestyttävä, luotettava, kannustava ja inspiroiva toimintaterapeutti, joka auttaa asiakasta näkemään elämässä olevat kauniit asiat ja lisäämään toivoa tulevaisuutta kohtaan. ”Oli elämäntilanne ja ihminen kuka tahansa, jokaisella on oma tarinansa kerrottavana, ja jokaisella tarinalla on myös hyvät puolensa. Joskus niiden näkemiseen tarvitaan ammattilaisen apua.“