Työharjoittelu antaa varmuutta

jasmin_haastattelu_1000x667

Tällä viikolla päättyi Jasmin Alatalon kaksi kuukautta kestävä työharjoittelu Mimmin Terapiassa. Kesäkuussa valmistuva toimintaterapiaopiskelija kiersi toisen terapeutin työparina eri asiakastilanteissa Oulussa ja sen lähikunnissa. ”Minulle oli todella iso juttu saada toimia tasavertaisena työparina. Pystyin ottamaan isomman roolin terapiatilanteissa, mikä kehitti paljon ja antoi varmuutta tekemisiini”, Jasmin kertoo ajastaan Mimmin Terapiassa.

Ihmisten kanssa työskentelystä pitävä Jasmin syvensi monipuolisesti tietotaitojaan sekä yksilöterapiassa että ryhmämuotoisessa terapiassa. ”Havainnoinnin lisäksi tein asiakkaiden kanssa monenlaisia toimintaterapiaan kuuluvia juttuja, kuten leipomista, lautapelien pelaamista, toimintakorttien tekemistä, ulkoilua ja jopa Slimen valmistusta”, Jasmin naurahtaa.

Jasminin mukaan työ Mimmin Terapiassa poikkesi hieman hänen aikaisemmista kokemuksistaan sen tarjoamien mahdollisuuksien vuoksi. ”Tunnelma täällä on perheenomainen ja lämmin, ja olen päässyt helposti sisälle. Täällä arvostetaan opiskelijoita ja heidän mielipiteitään, annetaan vastuuta ja luotetaan positiivisella tavalla. Kertaakaan ei tullut tunnetta, että olen opiskelija, joka on kaikkien tiellä”.

Jasminilla on jäljellä enää lopputyön viimeistely. Sen jälkeen liikkuva nainen lähtee hyvin ansaitsemalleen lomalle kiertämään Indonesiaan kuukaudeksi. ”Aloitan syksyllä alan töiden hakemisen, kunhan olen saanut ensin ladattua akut rankan opintoputken jälkeen. Opiskelu ja harjoittelujaksot ovat kuitenkin vakuuttaneet minut siitä, että toimintaterapia on minulle se oikea ala”, Jasmin toteaa.