Kati Väisänen on valmistunut LogoArt taideterapiaohjaajaksi

LogoArt

Onnittelemme Mimmin Terapian omistajaa, Kati Väisästä, joka tammikuussa valmistui LogoArt taideterapiaohjaajaksi!

Kolmivuotinen täydennyskoulutus pohjautuu suomalais-brasilialaisen taideterapeutin, Marianne da Silva Pradon kehittämään taideterapiamenetelmään. Se yhdistää logoterapian ja taideterapian humanistisen viitekehyksen tarkoituskeskeiseen terapiaan taideterapeuttisin keinoin.

”LogoArt -teorian mukaan jokaisella on tarve löytää elämälleen joku merkitys. Terapian avulla ihmistä autetaan käsittelemään oman elämänsä kipupisteitä ja samalla ehkä löytämään elämälleen merkitys. Terapia kannustaa ihmistä käsittelemään kaikenlaisia kysymyksiä syntymän ja kuoleman välillä ilman kritiikkiä tai ennakkoluuloja”, Kati kertoo.
”Terapia ei vaadi taiteellista lahjakkuutta. Asiakas tarkastelee esimerkiksi omaa maalaustaan siltä kannalta, että mihin hän on siinä tyytyväinen ja toistuuko maalauksessa joku kuvio. Tämän jälkeen taideterapeutti auttaa asiakasta eteenpäin”.

Hienon diplomihattunsa eteen Kati sai paiskia kovasti töitä opiskellen logoterapian tekniikoita, kuten märkää märälle -maalausta ja muotopiirustusta, ihmisten temperamenttityylejä, elämänkaaren syklejä ja värien vaikutusta ihmismieleen.

”Hain koulutukseen, koska halusin lisätä omaa ymmärrystäni ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta sekä löytää työkaluja ihmisten kanssa toimimiseen. LogoART ei ole pelkkää maalausta ja käsillä tekemistä vaan teoria auttaa myös ymmärtämään ihmisiä paremmin”.

Lue lisää LogoArt-koulutuksesta ja –terapiasta täältä. (www.ksl.fi/logoart-taideterapia)