Joulutervehdys Mimmin Terapiasta

dav

Vuosi on lopuillaan ja haluamme kertoa kuluneen vuoden kuulumisiamme tässä kirjeessä. Vuosi 2019 on ollut muutosten vuosi Mimmin Terapiassa. Henkilöstömäärämme on kasvanut ja olemme saaneet leveämmät hartiat siirtyessämme Suomen Fysiogeriatria Oy: tytäryhtiöksi alkuvuodesta 2019. Syyskuussa vietimme Mimmin Terapian kymppisynttäreitä. Tällä hetkellä Mimmin Terapiassa työskentelee 9 toimintaterapeuttia toteuttaen yksilöllistä ja ryhmämuotoista toimintaterapiaa asiakkaan toimintaympäristössä sekä vastaanottokäynteinä toimitiloissamme. Kati työskentelee edelleen lähiesimiestehtävien lisäksi psykoterapia asiakkaiden kanssa. Lisäksi Mika Väisänen hoitaa hallinnon tehtäviä Maikkulan toimistollamme.

Tuotamme avoterapiapalveluita Oulun kaupungille, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille, Kempeleen kunnalle ja jatkamme myös Kelan lääkinnällisen kuntoutuksen terapiapalveluntuottajana Pohjois-Pohjanmaalla. Terapeuttimme työskentelevät seuraavilla paikkakunnilla: Oulu, Kempele, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä, Muhos, Utajärvi, Pudasjärvi, Taivalkoski, Vaala, Ii, Simo, Siikajoki, Raahe ja Vihanti. Psykoterapia toteutuu pääsääntöisesti vastaanottokäynteinä tai etäkuntoutuksena.

Syksyn aikana olemme saaneet joukkoomme uusia toimintaterapeutteja. Niina Kulju on valmistunut 2010 toimintaterapeutiksi ja aiemmin työskennellyt Keski-Suomessa pääosin lasten ja nuorten kanssa julkisen terveydenhuollon puolella. Häntä kiinnostaa erityisesti psyykkisesti ja neuropsykologisesti oireilevien asiakkaiden kuntoutus. Perheiden ja verkoston kanssa tehtävä yhteistyö on Niinalle luontevaa ja merkityksellistä myös terapian tavoitteiden saavuttamisen kannalta. Niina on iloinen ja pirskahteleva persoona sekä kahden pienen pojan äiti ja työskentelee tässä vaiheessa osa-aikaisesti.

Aki Kipinä on vasta toimintaterapeutiksi valmistunut ja aiemmalta koulutukseltaan lähihoitaja. Aki on rauhallinen ja läsnä oleva persoona ja hän pitää erityisen tärkeänä asiakkaan voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamista. Akin vahvuus on mielenterveyden tukemisessa. Hänen erityinen kiinnostuksensa kohdistuu luovien menetelmien, kuten elokuvan, valokuvan ja musiikin käyttämiseen terapiassa.

Antti Seväkivi on toimintaterapeutti, mutta myös puualan artesaani ja eräopas. Mimmin Terapiassa hän työskentelee lasten ja nuorten kanssa, joilla on neuropsykiatrisia haasteita sekä aikuisneurologisten asiakkaiden kanssa. Antille on tärkeää mahdollistaa asiakkaan toiminnallisuus ja osallisuus omaan arkeensa tukemalla asiakasta löytämään omat tapansa toimia. Antti on kannustava ja empaattinen persoona ja hänen vahvuutenaan on ihmisten kohtaaminen, motivointi ja toiveikkuuden herättäminen. Työskentelytapa on hyvin käytännönläheinen ja Antti työskentelee mielellään asiakkaan arkiympäristössä.

Tammikuussa on tulossa terapeuttivaihdoksia, koska Mirva siirtyy uusien haasteiden äärelle paikkakunnalta muuton myötä. Osa asiakkaista siirtyy Mimmin terapian nykyisille terapeuteille, mutta rekrytoimme myös yhden uuden toimintaterapeutin alkuvuoden aikana. Kuluneen vuoden aikana terapeuttien osaamista on täydennetty seuraavissa koulutuksissa: Green Care päivät, Tartu Toimeen, Tunne- ja turvataitokoulutus sekä Seikkailukasvatuspäivät. Lisäksi koko henkilökunta kouluttautui vielä joulunalusviikolla lapsen tunnetilojen ja vireystason itsesäätelyn menetelmään – Zones of Regulation – yhden päivän ajan Maikku Tammiston opissa.

Asiakaspaikkavarausasioissa yhteydenotot tuttuun numeroon 050-5511448, johon vastaa nykyisin ja jatkossakin Mika. Nettisivuilla näkyvät ajankohtaiset ryhmämme, ryhmät ovat tällä hetkellä täynnä. Syksylle on suunnitteilla Hyvä Minä – ryhmä 12-15 vuotiaille nuorille sekä nuorten Aktiivisuutta arkeen – ryhmä. Mimmin Terapian väki kiittää yhteistyöstä ja toivottaa Rauhallista Joulua & Onnellista Uutta Vuotta 2020!